Een lekker gerecht dat in onze streek toch heel wat bekendheid geniet. Rundstong of koetong of koeientong. Dit vraag niet veel werk, maar heeft wel een lange bereidingstijd.
Ingrediënten:
- 1 rundstong
- 1 prei
- 2 wortelen
- 2 uien
- 1/2 selder
- zout,thym,laurier,peper
- 2 el madeirawijn
- 5 el tomatenpuréé
- 2 eiredooiers
- 300 gr verse champignons
- 6 el bloem
- Boter
Bereiding:
Het koken van de tong.
- Laat de tong 3 uur weken in zout water, giet daarna het water weg.
- Zet de tong met warm water en zout op het vuur voor max 10 min, giet daarna het water ook weg.
- Zet de tong opnieuw met warm water op het vuur met de gesneden groenten en het zout thym,laurier en wat peper. Laat ze koken tot het vel los komt dit kan 2 tot 3 uur duren .
- De tong moet zacht en mals zijn.
- De tong pellen als ze warm is.
- Snij de tong in schellen van 2 cm dik
De madeirasaus.
- Warm de boter en doe er de bloem bij.
- Krachtig roeren zodat de bloem korrelig word en zijn bloemsmaak verliest.
- Blus met kookvocht van de tong tot een mooie roux.
- Doe er nu de tomaten puréé en de champignons bij.
- Voeg de 2 eierdooiers toe en roer die om.
- 1 a 2 glazen madeirawijn.
Leg de tong in de saus en laat warm worden daarna lekker smullen.
Zeer lekker met aardappelpuréé
Post Views:
1.974